Esittely

Tällä sivulla esitellään Tylypahka AM:ia in-game. Tietoa löytyy esimerkiksi koulun sijainnista ja ympäristöstä, koulupuvuista sekä päiväjärjestyksestä.

Sijainti ja ympäristö

Tylypahka AM on yksityinen taikuutta opettava sisäoppilaitos, joka sijaitsee Englannin itäosassa, Norfolkin kreivikunnassa. Koulu sekä sen läheisyydessä olevat kolme kylää, joita taikaväestö asuttaa, on suojattu jästeiltä niin, että näiden pääseminen alueelle on varsin epätodennäköistä. Oppilaita kouluun saapuu lähinnä ympäri Isoa-Britanniaa, mutta jonkin verran myös muista maista, pääasiassa kuitenkin vain Euroopasta.

Itse koulu koostuu varsinaisesta koulurakennuksesta, joka on vanha ja melko suuri, kivinen linna sekä sen laajahkoilla tiluksilla sijaitsevista muista rakennuksista ja rakennelmista. Näitä ovat mm. useat kasvihuoneet, kaksi tallirakennusta, huispauskenttä, tilustenvartijan asunto, muutama varastorakennus sekä muutama aitaus eläinten pitoa varten. Koulun alueella sijaitsee myös keskikokoinen järvi, jossa perimätiedon mukaan asustelee jättiläiskalmari, joka eräiden silminnäkijähavaintojen mukaan käyttää ravintonaan mm. Tylypahka AM:in vuosikertomuksia. Lisäksi pihamaan laidalta löytyy myös vaaleanpunainen mökki, jota asutti Tylypahka AM:in rehtori Divina Fenêtre perheineen. Joitakin vuosia sitten rehtori jäi kuitenkin hermolomalle lähtien perheineen Havaijille, mistä nämä eivät ole vieläkään palanneet. AM:in johtokunta onkin julistanut äänin 3-0 rehtorin kadonneeksi ja keskustelee parhaillaan siitä, mitä pihamaan väritykseen sopimattomalle mökille pitäisi tehdä.

Tylypahka AM:iin oppilaiden on helpointa saapua junalla. Lähin kunnollinen juna-asema sijaitsee Snidget Shoren kylässä, mutta junarata kulkee AM:in pihamaille asti. Junat kuitenkin kulkevat AM:iin asti ainoastaan koulun alkamis- ja loppumisajankohtina. Koulun alueella ilmiintyminen ei ole mahdollista, joten jos paikalle tahtoo ilmiintyä, täytyy ilmiintyä koulun porttien ulkopuolelle ja kävellä loppumatka. Koulun alueelle ei ole mahdollista päästä myöskään porttiavaimen avulla. Junaraiteiden päättymispisteestä ylempien vuosiluokkien oppilaat kuljetetaan thestralien vetämillä vaunuilla koulurakennuksen etuoville saakka, mutta ensimmäisen vuoden oppilaat viedään veneillä järven yli.

Tylypahka AM:issa on turvallisuussyistä johtuen ainoastaan yksi hormiverkkoon liitetty takka, jonka käyttöä valvotaan tarkasti. Ainakin oppilaiden on siis turha kuvitella voivansa käyttää sitä esimerkiksi käydäkseen pikku lomalla kotonaan tai ostoksilla jossakin läheisessä kylässä. Opettajat ja muut henkilökunta voivat tarvittaessa hakea lupaa takan käyttämiseen saapuakseen koululle tai poistuakseen sieltä. Lupa voidaan joskus myöntää myös oppilaalle erikoistapauksissa.

Koulupuku

Oppilaiden tulee pitää koulupukua koulupäivien aikana aina oleskellessaan koulun alueella (poisluettuna tuvat sekä sairaalasiipi). Koulupäivän katsotaan alkavan aamiaisesta (klo 7:00) ja loppuvan viimeisiin oppitunteihin (noin klo 16:00). Monet käyttävät koulupukua kuitenkin ainakin arkipäivisin aamusta iltaan saakka. Koulupuvun tulee olla aina siisti ja puhdas sekä oikeaoppisesti päälle puettu. Viikonloppuisin sekä arkisin koulupäivien ulkopuolella oppilaat voivat pukeutua vapaa-ajan vaatteisiinsa, ottaen kuitenkin huomioon, että pukeutumisen täytyy olla kouluajan ulkopuolellakin siistiä ja säädyllistä.

Koulupukuun kuuluu sekä tytöillä että pojilla valkoinen, pitkähihainen kauluspaita (huhtikuun alusta syyskuun loppuun myös lyhythihainen, valkoinen kauluspaita sallittu) sekä oman tuvan tupavärien mukainen kravatti tai vaihtoehtoisesti rusetti (Korpinkynsillä sininen-pronssi, Luihuisilla vihreä-hopea, Puuskupuheilla keltainen-musta ja Rohkelikoilla punainen-kulta). Lisäksi pojilla tulee olla tummanharmaat, yksiväriset, pitkät, suorat housut ja tytöillä tummanharmaa, yksivärinen, noin polvipituinen vastalaskoshame. Sukkien tulee olla valkoiset, harmaat tai mustat. Tytöt voivat kuitenkin käyttää sukkien sijaan myös valkoisia, harmaita tai mustia sukkahousuja. Kenkien tulee olla mustat kävelykengät.

Lisäksi oppilaat voivat halutessaan käyttää koulupukunsa kanssa harmaata villapaitaa, slipoveria taikka pitkähihaista tai hihatonta villatakkia. Villatakissa voi olla molemmilla puolilla yksi tasku tai ei taskuja ollenkaan. Sekä villapaidoissa, slipovereissa että villatakeissa tulee olla V-kaula-aukko, jossa oppilaan tuvan tupavärien mukaiset raidat (Korpinkynsillä sininen-pronssi, Luihuisilla vihreä-hopea, Puuskupuheilla keltainen-musta ja Rohkelikoilla punainen-kulta). Sekä villapaitaan, slipoveriin että villatakkiin tulee ommella vasemmalle puolelle, noin rinnan korkeudelle oppilaan tuvan tupamerkki.

Oppilaan koulukaavun tulee olla kokopitkä (se ei saa laahata maata, mutta sen helma saa olla korkeintaan 30 cm irti lattiasta), edestä avoin, hupullinen ja väriltään musta. Vuorin tulee olla oppilaan tupavärin mukainen (Korpinkynsillä sininen, Luihuisilla vihreä, Puuskupuheilla keltainen ja Rohkelikoilla punainen). Lisäksi kaapuun tulee ommella vasemmalle puolelle, noin rinnan korkeudelle oppilaan tuvan tupamerkki. Virallisesti kaapu kuuluu koulupukuun, mutta muutamaa poikkeusta lukuunottamatta opettajat katsovat asiaa yleensä sormien läpi, jos oppilaalla on edes muut osat koulupuvusta päällään. Etenkin talvisin viileähkössä linnassa kaapu on kuitenkin usein ihan tarpeellinen vaatekappale.

Koulupukuun kuuluvat myös ulkovaatteet. Oppilaiden tulee hankkia talviviitta, joka on väriltään musta hopeisilla kiinnikkeillä. Kaulahuivi on oppilaan tupavärien mukaisesti raidallinen (Korpinkynsillä sininen-pronssi, Luihuisilla vihreä-hopea, Puuskupuheilla keltainen-musta ja Rohkelikoilla punainen-kulta) ja sen toiseen päätyyn tulee ommella oppilaan tuvan tupamerkki.

Koulupuvun kanssa on sallittua pitää halutessaan pieniä korvakoruja (kuitenkin vain 1 kpl/korva), rannekelloa, pieniä rannekoruja sekä yhtä pienikokoista kaulakorua. Jotkut opettajat ovat korujen ja muiden asusteiden suhteen tiukempia kuin toiset.

Oppilaiden koulupuvut tulee nimikoida. Ensimmäisen vuoden oppilaat voivat ostaa mustavuorisen kaavun, mustan kravatin ja/tai rusetin ja värjäyttää nämä lajitteluseremonian jälkeen. Koska kaulahuivia ei lajitteluseremoniaan tarvita eikä se vaadi mittauksia, voi sen hyvin tilata lajittelun jälkeenkin. Tupamerkkejä saa ostettua koululta taikka tilattua Viistokujan koulupukuja myyvistä liikkeistä. Ensimmäisen vuoden oppilailla oletetaan olevan oikean väriset koulupuvut, oikeine tupamerkkeineen viimeistään kurpitsajuhlaan mennessä.

Päiväjärjestys

Tylypahka AM:issa niin oppilaiden kuin opettajienkin päivät alkavat aamiaisella Suuressa Salissa. Oppilaat ruokailevat pitkissä tupapöydissään ja opettajat sekä muu henkilökunta salin etuosan korokkeelle sijoitetussa henkilökunnan pöydässä. Aamiaisen aikana saapuu tavallisesti myös posti pöllöjen kantamana.

Arkipäivinä aamiaisen jälkeen kello 9 alkavat oppitunnit, jotka jatkuvat aina keskipäivän lounasaikaan asti. Lounas tarjoillaan aamiaisen tapaan Suuressa Salissa ja oppitunnit jatkuvat jälleen kello 13 iltapäivällä. Viimeiset oppitunnit päättyvät neljältä, minkä jälkeen useimmat kerhot kokoontuvat. Perjantaisin oppitunteja ei pidetä enää lounaan jälkeen, mutta osa kerhoista kokoontuu perjantaisin.

Illallinen tarjoillaan jälleen Suuressa Salissa kello 18 alkaen. Ensimmäisen ja toisen vuoden oppilaiden tulee olla tuvissaan kello 20:30 mennessä ja muiden 22:00 mennessä. Hiljaisuus alkaa kello 22:00. Tähtitiedon opetusta pidetään toisinaan keskiyön periodin aikana kello 23:00 - 01:00, jolloin kurssilla olevat oppilaat saavat poikkeuksellisesti siirtyä hiljaisuuden jälkeen oppitunnille.

Viikonloppuisin ei luonnollisesti pidetä oppitunteja, mutta ruokailut ovat samoihin aikoihin kuin arkipäivinäkin. Monet kerhot eivät kokoonnu viikonloppuisin, mutta erityisesti huispausjoukkueilla viikonloput ovat tärkeää harjoitusaikaa. Myös tupienväliset huispausottelut pidetään tavallisesti viikonloppujen aikana.


Tarkistettu viimeksi: 26.04.2015 | Päivitetty viimeksi: 26.04.2015