Opettajaksi

Kaikki opettajahakemukset tulee lähettää osoitteeseen amtylypahka@gmail.com ja viestin otsikon tulee olla muotoa Opettajahakemus: [Hahmon nimi] (Ja [Hahmon nimi]-osan siis luonnollisesti korvaat sillä oman hahmosi nimellä.) Opettajahakemukseta tulee käydä ilmi vähintään seuraavat kohdat:

  • Hahmon nimi (etu- ja sukunimi)
  • Hahmon ikä (tai syntymäaika)
  • Hahmon sukupuoli
  • Hahmon rotu/laji (jos muu kuin kokonaan velho/noita)
  • Hahmon ulkonäkö (vähintään kolmella kokonaisella lauseella)
  • Hahmon luonne (vähintään kolmella kokonaisella lauseella)
  • Aine, jota tahdot opettaa (varmista, onko se jo varattu)
  • Oppituntien pitäminen (ks. ohjeistus alempana)

Opettajien toivotaan ennen liittymistä tutustuvan opettajien velvollisuuksiin info-osiosta, sillä opettajilla on Tylypahka AM:in jäsenistä (ylläpidon jälkeen) kaikista eniten velvollisuuksia. Myöskään koulun sääntöjen lukeminen ei ole pahitteeksi.

HUOM! Jos sinulla on jo jokin hahmo Tylypahka AM:issa (eli teet uutta roolipelihahmoa), muistathan mainita sen hakemuksessasi! Emme pysty aina muistamaan onko jostakin sähköpostiosoitteesta tullut jo yksi hakemus vai ei ja jos joudumme selvittelemään asiaa, se hidastaa hakemuksesi käsittelyä huomattavasti. Nopeuta siis hakemuksesi käsittelyä ja kerro heti viestisi alussa, jos sinulla on jo joku toinen hahmo Tylypahka AM:issa! (Jos sinulla on jo useampi hahmo AM:issa, päähahmosi mainitseminen riittää.) Useamman hahmon pelaaminen on sallittua, joten ei tarvitse pelätä, että hakemuksesi hylättäisiin siksi, että sinulla on jo yksi (tai useampi) hahmo.

Nimi

Hahmollasi tulee olla sekä etu- että sukunimi. Voit toki keksiä hahmollesi myös toisia tai kolmansia etunimiä tai lempinimiä, mutta jäsenlistalla näkyy rajallisen tilan vuoksi jokaisesta hahmosta vain etu- ja sukunimi. Ota nimeä keksiessäsi myös huomioon hahmon kansallisuus/perhetausta. Tylypahka AM sijaitsee Englannissa, mutta koulussa voi toki työskennellä ihmisiä monista erilaisista taustoista. Kannattaa kuitenkin aina miettiä, että jos hahmollasi vaikkapa on selvästi suomalainen nimi, hänellä todennäköisesti on jotain suomalaisjuuria ja niin edelleen. Älä myöskään missään nimessä käytä omaa, oikeaa nimeäsi! Kiellettyjä ovat myös kaikki tunnetuimpien julkisuuden henkilöiden sekä kirjojen/elokuvien/pelien hahmojen nimet. Näin ollen hahmosi siis ei voi olla esimerkiksi Harry Potter, Taylor Swift tai Antti Tuisku. Lisäksi myös selvästi Potter-kirjoista peräisin olevat sukunimet ovat hahmoilla kiellettyjä, vaikka etunimi olisikin eri kuin kirjan hahmolla.

Ikä

Opettajahahmon tulee olla vähintään 20-vuotias, mielellään kuitenkin enemmänkin. Täytyyhän opettajien jossain vaiheessa ehtiä kouluttautuakin eikä opettajaksi valmistuta ihan vuodessa tai kahdessa - ja tuohan ikä yleensä vähän lisää auktoriteettiäkin.

Sukupuoli

Yksinkertaisesti siis, onko hahmosi nainen vai mies. Kaikista nimistä tätä kun ei voi aina suoraan päätellä.

Rotu/Laji/Erikoiskyvyt

Tässä kohtaa tarkoitamme siis rodulla ja lajilla hahmoja, jotka eivät ole täysin ihmisiä (velhoja ja noitia). Tällaisia ovat Harry Potter -maailmassa esimerkiksi ihmissudet, vampyyrit, veelat, jättiläiset, kentaurit ja muut vastaavat sekä myös puoliksi tällaiset hahmot (esim. puoliveelat). Erikoiskyvyiksi puolestaan lasketaan esimerkiksi animaagius, metamorfimaagius ja lukilitis. Jos hahmosi on täysin tavallinen velho tai noita, laita kohtaan, että hahmosi on tavallinen velho/noita.

Jos hahmosi on sen sijaan osaksi tai kokonaan jotakin muuta tai omaa jonkin erikoiskyvyn, kerro siitä tässä kohdassa. Koska Tylypahka AM on pääasiassa ihmisoppilaille suunniteltu ja erilaiset erikoisominaisuudet ja erikoisemmat lajit ovat harvinaisia, joudumme rajoittamaan niiden määrää Tylypahka AM:issa. Tämän vuoksi haettaessa hahmolle erikoisominaisuutta tulee hakemuksessa perustella, miksi kyseisen ominaisuuden haluaa. Lue tarkemmat ohjeet hakemusta varten erikoishahmosivulta. Erikoishahmojen hyväksyminen riippuu niin perusteluista kuin myös siitä, miten paljon kyseistä ominaisuutta AM:issa jo olevilta hahmoilta löytyy. Henkilökuntahahmoille on yleensä helpompi saada pelattavaksi erikoisempia lajeja ja ominaisuuksia kuin oppilashahmoille.

Ulkonäkö

Kuvaile hahmon ulkonäköä vähintään kolmella kokonaisella lauseella. Tämä tarkoittaa sitä, että pelkät listat eivät ole sallittuja. Esimerkiksi "kaunis, mustahiuksinen ja pitkä" on kolmen sanan lista. Sen sijaan "Annalla on mustat hiukset." ja "Anna on 165 cm pitkä." ovat kokonaisia lauseita. Jos sinun on vaikea keksiä tarpeeksi kirjotettavaa kolmeen kokonaiseen lauseeseen, niin tässä on joitakin asioita, joita ulkonäöstä voi esimerkiksi kuvailla:

  • Hiukset (väri, pituus, kiharat vai suorat, pitääkö hahmo niitä yleensä auki vai leteillä jne.)
  • Ruumiinrakenne (onko hahmo hoikka vai tukeva vai lihaksikas, pitkä vai lyhyt jne.)
  • Vaatetus (millaisia vaatteita hahmosi mieluiten käyttää)
  • Korut, meikki ymv. (käyttääkö hahmosi koruja tai rannekelloa, meikkaako hän, käyttääkö silmälaseja jne.)
  • Muut yksityiskohdat (esimerkiksi ihonväri, mahdolliset pisamat, huomattavat syntymämerkit tai arvet jne.)

Kaikista kohdista ei missään nimessä ole pakko kirjoittaa (joskin saa, jos haluaa!) vaan pääasia on, että saisit edes kasaan ne kolme lausetta, jotta voimme hakemuksesi hyväksyä. Muista myös, että kaikkien hahmojen ei tarvitse olla mitään supertäydellisiä, mallinmitoissa olevia kaunottaria/komistuksia vaan nämä on todennäköisesti palkattu virkaansa muiden ansioidensa perusteella.

Luonne

Kuvaile hahmosi luonnetta vähintään kolmella kokonaisella lauseella. Kuten ulkonäkö-kohdassa, myös tässäkään eivät valitettavasti kelpaa pelkät listat, kuten esimerkiksi "kiltti, kiva ja älykäs". Sen sijaan esimerkiksi "Anna on melko ujo ja hiljainen." ja "Anna on ystävällinen kaikille." ovat kokonaisia lauseita. Jos sinun on vaikea keksiä tarpeeksi kirjoitettavaa kolmeen kokonaiseen lauseeseen, niin tässä on joitakin asioita, joiden kautta voit hahmosi luonnetta pohtia:

  • Muiden ihmisten kohtelu (onko hahmosi muille ystävällinen vai epäkohtelias vai jotan siltä väliltä)
  • Huumorintaju (onko hän ehkä vitsiniekka, pitääkö hän sanaleikeistä vai onko hän täysin tosikko)
  • Sosiaalisuus (onko hahmosi aina suuna päänä jossakin vai seuraako hän ennemmin hiljaa sivusta)
  • Suhtautuminen työhön (katsooko hän esimerkiksi pieniä rikkeitä sormien lävitse vai on heti antamassa jälki-istuntoa)
  • Temperamentti (palaako hahmoltasi pinna tosi äkkiä vai onko hän kärsivällisyyden perikuva)
  • Harrastukset (harrastukset voivat kertoa paljon hahmosi luonteestakin, pitääkö hän esimeriksi huispauksesta tai velhoshakista)
  • Älykkyys (onko hahmosi miltei Mensan jäsen vai onko hänellä vaikeuksia edes tavata sanaa "älykkyysosamäärä")

Siinä oli joitakin ideoita siitä, mitä voit ehkä hahmosi luonteesta kirjoittaa. Kaikesta listassa mainitusta ei missään nimessä tarvitse kirjoittaa (vaikka toki saat, jos haluat!) vaan riittää, kunhan saat kasaan edes ne kolme lausetta. Ja vaikka tämä lista tarjosikin paljon esimerkkejä luonteenpiirteistä kahdesta eri ääripäästä, hahmosi voi ja ehdottomasti saa olla toki myös jotakin niiden väliltä! Muista myös, että mitkään luonteenpiirteet eivät varsinaisesti ole hyviä tai pahoja ja voi olla mielenkiintoista pelata hahmoa, joka on erilainen kuin sinä itse.

Aine, jota tahdot opettaa

Yksinkertaisesti vain, minkä aineen opettajaksi haet. Myös jo varattuja opettajanpaikkoja voi tiedustella sen varalta, että kyseinen opettaja sattuu olemaan hyvin epäaktiivinen tai jotain muuta vastaavaa. Jos haluat varmistaa tällaisen paikan jo ennen hakemuksen kirjoittamista, niistä voi kysellä esimerkiksi vieraskirjassa. Joihinkin oppiaineisiin saatetaan palkata myös esimerkiksi sijaisia, jos varsinaiset opettajat ovat pidemmällä tauolla. Varmimmin kuitenkin saat paikan tietysti valitsemalla ainakin yhden sellaisen oppiaineen, jolla ei ole opettajaa vielä lainkaan. Tärkeintä kuitenkin on, että valitset sellaisen oppiaineen, joka kiinnostaa sinua! Jos et pidä oppiaineesta, et varmasti jaksa sitä kovin pitkään opettaakaan! Mikäli listaltamme mielestäsi puuttuu jokin oppiaine, sellaista saa ehdottaa. Tällä hetkellä huolimme kuitenkin oppiaineiksi vain suoraan Potter-kirjoissa olevia tai muuten selvästi taikamaailman littyviä oppiaineita.

Oppituntien pitäminen

Kerro tässä kohdassa, miten olet ajatellut pitää oppituntisi. Pitäisitkö niitä chatissa, foorumilla, kotisivulla vai jollain muulla tavalla? Kerro myös kuinka usein olet suunnitellut oppitunteja pitäväsi (esimerkiksi kerran viikossa chatissa tai kerran kuussa foorumilla jne.). Jos tahdot pitää chat-oppitunteja ja sinulla on jo ehdottaa jokin sopiva päivä ja kellonaikakin oppitunnillesi, voit kertoa senkin tässä kohdassa, jolloin voimme varata ajankohdan heti sinulle. Muista tarkistaa kuitenkin etukäteen lukujärjestyksestä, ettei valitsemaasi tuntiaikaa ole vielä varattu. Oppituntien minimikesto on 30 minuuttia.

Muuta

Vapaa sana. Jos sinulla on jotain lisämainintoja hahmostasi, ihan mitä vain, niin voit liittää nekin hakemukseesi. Voit kirjoittaa pakollisten kohtien lisäksi jotakin lisätietoa hahmostasi, kuten esimerkiksi tämän perheestä, veristatuksesta (puhdasverinen, puoliverinen tai jästisyntyinen), historiasta tai muusta vastaavasta. Jos sen sijaan sinulla ei ole mitään muuta lisättävää, voi tämän kohdan jättää toki pois. Huomaa, että mikäli hahmon taustaan liittyy jotain suurempia erikoisia juttuja, jotka vaikuttavat peliin (hahmo on esimerkiksi kuuluisa tai muuten tunnetusta perheestä tai häneen liittyy muuten jotain erikoisempaa), tulee niistä mainita hakemuksessa.

Ja vielä muistutuksena hakemuksen lähettämisestä: kaikki hakemukset osoitteeseen amtylypahka@gmail.com otsikolla Opettajahakemus: [Hahmon nimi]. Sähköpostiosoite, josta hakemuksen lähetät, ei tule näkyviin mihinkään koulun sivuille, mutta lähetämme siihen sinulle vastauksen hakemukseesi sekä toisinaan pieniä tiedotteita koulun toiminnasta (yleensä pari kertaa vuodessa). Huomioi kuitenkin, että jos tahdot oppilaiden lähettävän läksyjä sinulle sähköpostitse, joudut luonnollisesti itse julkaisemaan sähköpostiosoitteesi läksyjenannon yhteydessä.


Tarkistettu viimeksi: 09.08.2018 | Päivitetty viimeksi: 09.08.2018